torstai 18. elokuuta 2011

Karppaus?

Kävin eilen lapsettomuuslääkärillä, joka käski laihtua 12-15kg ennen kuin mitään aletaan tekemään. Lisäksi sain kuulla, jotta minulla on PCOta. Siihen on nyt moni vinkannut karppauksen auttavan ja samaa luin netistäkin.

Karppavat lukijat, apua! Millainen karppi vaadittaisi ja kertokaa nyt vaan kaikki mitä sanottavaa on. Lueskelen karppaus.infoa joo, mutta olen aivan kateissa. Miten tommoseen muka pystyis?

7 kommenttia:

 1. Oletko kokeillut Fitfarmin ilmaista gfg-haastetta? Se alkaisi nyt ja on hyvä vähähiilihydraattinen dieetti jolla minä olen tiputtanut painoa ja saanut menkat säännölliseksi. Minulla myöskin on pco ja normaalisti hh:ia syömälle ei menkkoja näy ei kuulu.

  Kati

  VastaaPoista
 2. Anteekai tietämättömyys, mutta mikä on PCO?

  VastaaPoista
 3. Mä olen aloittanut (ja siis myös lopettanut) karppauksen kolmesti. En vain pysty.

  Mun syitäni lopettamiseen on ollut lähinnä ruoanlaitto. Vihaan sitä ja karppaaja joutuu paljon kokkaamaan itse, kun puolieineksetkin ovat pahasta.
  Toinen syy oli se, ettei muu perhe karpannut, joten kokkasin ruokaa tavallaan tuplamäärän.

  Mutta olen kuitenkin vähentänyt hiilareita ja lisännyt kasviksia. Kaiketi olen jonkinlainen "hyväkarppi" :)
  Hae siis itsellesi sopiva tapa.

  VastaaPoista
 4. Mä en nyt varsinaisesti karppaa (eikä mulla kai ole PCO:takaan). Painonhallinnassa olen kuitenkin päässyt hyvään tulokseen kun lisäsin liikuntaa ja jätin kokonaan pois perunan, riisin, karkit, pullat ja jädet. Leipääkin syön vain aamuisin. Muuten menee lihaa, kalaa ja paljon kasviksia, hedelmiä ja marjoja (näitä kahta jälkimmäistä ei kai karppauksessa hyväksytä). Lisäksi olen nyt ottanut käyttöön kalorilaskurin, ja paino onkin pitkästä aikaa jopa tippunut!!

  VastaaPoista
 5. Mä en nyt varsinaisesti karppaa (eikä mulla ole PCO:takaan diagnosoituna).

  Mulla on kuitenkin moneen vaivaan (mm. akne) auttanut paljon se, että olen jättänyt pois leivän, riisin, perunan, karkit, jädet ja pullat sekä keksit. Nyt syön paljon kalaa, riistaa, kasviksia, hedelmiä ja marjoja (kahta jälkimmäistä ei vissiin karppauksessa hyväksytä). Olo on paljon reippaampi ja kevyempi :) Leipää meillä syödään (vain ruisleipää tai karppista), koska minä en vaan voi elää ilman...

  Näiden avulla olen saanut painon pysymään hallinnassa ja tosiaan aknekin on helpottanut paljon! Kyllä siihen pystyy se vaatii vaan totuttelua (mun mies karppaa enemmän oikeesti...) Hän ei syö tota leipää eikä hedelmiä tai marjoja vaan niiden tilalla enemmän muita kasviksia ja jotain pähkinöitä.

  Suosittelen siis kokeilemaan!

  VastaaPoista
 6. Kati: kiitos vinkistä, nyt sitten kokeilen... :) Olen aiemminkin katsellut haastetta, mutta en ole ollut vakuuttunut. Katsotaan miten menee.

  Anonyymi: Monirakkulaiset munasarjat, joista aiheutuu kaikenmoista. Wikipediassa on aika hyvä artikkeli ja Google kertoo paljon.

  Venus ja Paju: Tuohon minunkin karppaussuunnitelmani kariutuvat, tai ainakin tuntuu jo valmiiksi siltä. Liikaa laskemista ja lupumista, tai jotain.... :D Nyt kokeilen Go fat go-haastetta, joten melko vähällä leivällä sitä nyt tulee oltua. Ehkä mieli karppauksenkin suhteen muuttuu vielä.

  VastaaPoista
 7. Pajulla on silti vakuuttavia tuloksia, joten pidetään homma avoinna.

  VastaaPoista