maanantai 21. maaliskuuta 2011

ENE-ryhmä 7/14 (ja mitä niissä ylipäätään tehdään?)

Heippatirallaa vaan jälleen. ENE-ryhmä 7/14 on huomenna, mutta kuten jo mainittu, minä kouluttaudun silloin Helsingissä. Koska huomisesta ryhmästä minulla ei siis tule olemaan paljoakaan sanottavaa, on nyt hyvä aika valottaa noita ryhmiä yleensäkin.

Ryhmä kokoontuu siis sairaalan tiloissa ja sitä vetää kaksi diabeteshoitajaa. Molemmat ovat vetäneet noita ryhmiä jo monta vuotta. Ryhmään pääsee lääkärin lähetteellä ja niitä järjestetään kaksi vuodessa, yksi syksyllä ja toinen keväällä. Meidän ryhmässämme aloitti 15 henkilöä, mutta yhtä en ole enen aloituksen jälkeen nähnyt ollenkaan. Muuten porukka on ennallaan. Ihmiset ovat ryhmässä eri syistä; osa on menossa leikkaukseen, mutta painoa täytyy ensin pudottaa. Muutamalla on diabetesta ja verenpainelääkitystä. Minun lisäkseni on yksi lapsettomuuden takia.

Ryhmä kestää aina tunnin kerrallaan ja jokaisella kerralla on joku aihe. Tähän mennessä ryhmässä on puhuttu muun muassa syömisketjusta, sokerista ja rasvoista. Ravitsemusterapeutti käy ryhmässä kolmesti (on käynyt jo kaksi kertaa), psykologi kerran (huomenna) ja fysioterapeutti kerran. Muutamia kotiehtäviä on myös ollut, liittyen oman painon historiaan ja omiin syömisketjuihin sekä "repsahduksiin". Kun ene lähenee loppuaan, tehdään ateriasuunnitelmaa ynnä muuta sellaista. Ryhmä kokoontuu viimeisen kerran toukokuun loppupuolella, jonka jälkeen on vain 1v. ja 2v. kontrollit sairaalassa. Itse meinaan siirtää säännöllisen painontarkkailun ryhmän loppumisen kohdalla työterveyshuoltoon. Vaikka minulla on kotona vaaka, ei se ole ennenkään estänyt minua lihomasta.

Lisäkysymyksiä ryhmästä? =)

P.S. Poikkesin tänään sairaalalla vaa'alla, paino 113.75kg. Enen aikana 50g vaille 10kg pudotettu o.O

9 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä tosi hyvältä tuo ryhmä ja samoin se, että sulla on mahdollisuus jatkaa tuota painon tarkkailua siellä työterveydessä. Ja jospa tämä blogin pitäminenkin hieman auttaisi asiassa, niin sen painon kuin lapsettomuudenkin suhteen. Itse olen ainakin kuullut monista onnistumisista kun painoa on saatu tiputettua joten jospa teilläkin plussaisi :)

    10kg on tosi hyvä saavutus, seuraavaksi sitten 15kg ja kohta sun paino onkin jo kaksinumeroinen!

    Toivottavasti saat hyvät ruokailuneuvot yms. sitten jatkoa varten sieltä ryhmästä :)

    VastaaPoista
  2. Oh, onnittelut iiiisosta pudostuksesta!! ja tsemppiä kovasti jatkoon, hengessä mukana! :)

    VastaaPoista
  3. Hienoa, tuosta on hyvä jatkaa!
    Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

    VastaaPoista
  4. oho, onnittelut huikeasta suorituksesta ja tsemppiä jatkoon :)!

    VastaaPoista
  5. Kiitokset kaikille onnitteluista ja tsempeistä!

    iive: Työterveys ei tiedä vielä, että pääsee vaakamestariksi, mutta näin sen ajattelin =) plussasta en tiedä, mutta kai tuota kautta pääsee sitten taas eteenpäin jos on tarvis.

    VastaaPoista
  6. Onnittelut hienosta tuloksesta! Oikein hyvältä tuo ryhmä kyllä vaikuttaa, kaikki ovat kuitenkin sinänsä samassa tilanteessa. Ja hienoa, jos saat seurannan työterveydessä. Itselläni raskauksissa painonnousua on ollut helppoa hillitä juuri sen takia, että joutuu jossain "virallisessa" punnituksessa säännöllisesti käymään...

    VastaaPoista
  7. Joo pitänee sinne olla yhteydessä tässä kevään aikana. Kiire sillä ei vielä sinänsä ole, kun tuo ryhmä kuitenkin kokoontuu ihan tuonne toukokuun lopulle asti. Kyllä se virallinen punnitus vaan kummasti auttaa!

    VastaaPoista
  8. Hei,olen menossa ene-ryhmään Helsingissä,ens kuun lopussa.Se vaan mietityttää kun nutriletti on niin kallista!Saako lääkäriltä B-lausunnon,jolla ne sais ilmaiseks?Näin joku on sanonut.Odotan vastauksia kiitos. Nainen 117/168

    VastaaPoista
  9. Heippa!

    Lääkäriltä ei saa lausuntoa ilmaisiin Nutriletteihin. Kuka sellaiset tarjoaisi? Enen aikana ainoat ruokakulut ovat Nutrit tai muut valmisteet, joten ei se nyt niin kalliiksi tule. Riippuu toki ruokakuluista yleensä. Halvimmillaan löysin 15kpl nutripaketin 14.95€, eli 5€ per päivä maksoi.

    Allevot ja Naturdietit olivat vähän Nutrilettia halvempia, mutta minä en mauista välittänyt. Nutrifastit olivat selkeästi kalliimpia.

    Saimme ryhmään osallistumisesta todistuksen, jolla oli mahdollisuus saada alennusta joistain apteekeista. Itse törsäsin Nutrien lisäksi lipittämääni kivennäisveteen, kun ei kraanavettä mennyt tarpeeksi.

    Tuloksekasta ja mukavaa Ene-ryhmää!

    VastaaPoista