tiistai 19. huhtikuuta 2011

ENE-ryhmä 10/14 ja tuuletusta

Tänään oli ENE-ryhmä 10/14. Enää viikko täys-eneä jäljellä! Se on lyhyt aika se. Tänään ryhmässämme oli taas paikalla ravitsemusterapeutti. Saimme ohjeita enen lopettamiseen. Ensi viikon keskiviikosta alkaa viikon kestävä osittainen ene, jonka jälkeen on kevennysviikkoa vastaava noin 1200kcal viikko. Sitten kukin jatkaa valitsemallaan tiellä.

En muista olenko maininnut, että olen saanut ajan ravitsemusterapeutille elokuulle. Minunhan piti päästä ryhmään vasta syksyllä, ja käydä 1krt/2kk ravitsemusterapeutilla siihen asti. Maaliskuun aika oli jo varattu, kun tieto ryhmään pääsemisestä tuli. Tuon maaliskuun ajan sain siirrettyä siis tuonne elokuulle. Vähän jo tavoitteitakin laskeskelin tuohon aikaan, mutta niistä vasta paremmin ryhmän loppuessa.

Polarin kanssa meillä synkkaa mainiosti. Viime keskiviikkona kävin zumbassa ja salilla. Hölkälle halusin jälkeenkin, mutta vatsatauti kaatoi minut torstaiksi ja perjantaiksi kotiin. Viikonloppu meni reissussa (josta muuten ostin uudet lenkkarit). Viime viikosta Polar herjasinkin, että "Liikuntaviikko vajaa" ja antoi tällä viikolla ohjeeksi "liikkua paljon enemmän". Viime viikolla liikuin yhteensä 1:54:23 ja 1040kcal. En silti usko saavuttavani tavoitetta tälläkään viikolla, isllä niin hurjalta se tuntuu... Yritetään silti :)

Tänäänkin zumbasin ja sen päälle kävin 100kcal kävely-hölkkä-lenkillä matolla. Aikaa meni 13min. Hieman enemmän jaksaa juosta jo ja tuntuu hyvälle. Ainoa vika on se, että toinen polveni kipeytyy välittömästi... Tiedä sitten pitäisikö sitä näyttää jollekin tai tukea jotenkin.

Loppuun säästin tuuletuksen: Paino tänään 107,7kg. Se tarkoittaa yhteensä 20,1kg:n pudotusta tänä vuonna. Olen onnesta mykkyrällä!

6 kommenttia:

  1. Onnea onnea! Pian pääset alle sadan, sulla on sellainen vauhti päällä! :)

    VastaaPoista
  2. hieno saavutus, ei ihme että olet mykkyrällä :)!

    ex-polvivaivaisena juoksijana mietin onkohan sinulla oikein tuetut ja kunnolla vaimennetut juoksukengät? toisaalta myös ylimääräiset kilot lisäävät nivelten kokemaa rasitusta. kannattaa juosta vain sen verran mikä tuntuu hyvältä, jos polvi kipeytyy niin reipas hikikävely ei ole lainkaan huono vaihtoehto hölkälle. itse teen välillä matolla kävelytreenejä 6,5-7,5 km tuntivauhdilla, kyllä siinäkin saa otsaa pyyhkiä ja vettä kuluu :D. toinen tehokas vaihtoehto on mäkikävely, meidän salilla ainakin mattojen nousukulmaa saa säädettyä.

    jos ei ole koskaan ennen oikein juossut, voi kropalla mennä hyvinkin kauan tottua juoksuun ja kipuilu voi johtua siitäkin. aikaisemmin aktiivisesti juosseellakin kestää pitkän tauon jälkeen jopa 1/2 vuotta totutella uudelleen pinkomiseen joten anna kehollesi aikaa ja kuuntele sitä :). juoksemiseen tottuu vain juoksemalla, mutta jos kipuilu voimistuu näytä ihmeessä lääkärille :).

    hups, tulipas pitkä kommentti...

    VastaaPoista
  3. Ihan mielettömästi onnea moisesta hienosta pudotuksesta! 20kiloa on huikea luku. Saat olla syystäkin ylpeä.

    Me iloitsemme kanssasi :)

    VastaaPoista
  4. Vautsi! Onnea! Hienosti oot edennyt :)

    -Mimosa

    VastaaPoista
  5. Vau mikä saavutus! Onnittelut!
    ihmettelinkin, kuinka et muka ole päivittänyt blogia pitkään aikaan, jostain kumman syystä, en näköään muka enää olekaan lukijoissasi :O vaikka olen kyllä itseni sinne merkannut, tiedä miksi ihmeessä olen sieltä pois pudonnut, kurjaa :/. Noh, nyt on asia kunnossa tas, ja saan uusimmat päivityksetkin tietooni ;)

    VastaaPoista
  6. Hertta: Katsotaan, katsotaan... Kyllä toiveena on olla kaksinumeroinen ennen sitä ravitsmusterapeuttia. Kiitokset onnitteluista!

    nanna: Sehän onkin varmasti osasyynä kipuilulle, että sisäkenkäni (joilla siis zumbaan, käyn salilla ja hölkkäilen matolla) ovat ihan perussisäpopot cittarista. Ulkokengät taas on tuettu ja vaimennettu, viime vuonna ostin Asicsen jotkut kunnon lenkkarit ja nämä mitkä nyt hankin ovat Niken vastaavat. Voin noista tarkemmatkin speksit kaivella, jos sinua sattuu kiinnostamaan :) Nyt pääsiäisenä ajattelinkin käydä kokeilemassa hölkkää ulkosalla, ihan niillä kunnon kengillä...

    Kaneli: Kiitos kamalasti!

    Mimosa: Kiitoksia :)

    blueberry: Minulle olet näkynyt lukijoissani koko ajan... Mystistä, mutta eipä olisi eka kerta kun blogger hieman säätäisi noita :) Mukavaa kuitenkin, että luet taas :))

    VastaaPoista