tiistai 12. huhtikuuta 2011

ENE-ryhmä 9/14 sekä hölkkäaskelia

Kymmenlukua vaihdettu! Paino 109,9kg eli -1,25kg edellisestä. Vielä kaksi viikkoa eneä edessä. Toisaalta odotan jo enen loppumista ja ihan oikean ruuan syömistä. Toisaalta tietenkin hirvittää, sillä sittenhän ne hommat vasta totisiksi muuttuvat.

Ryhmässä puhuttiin tänään hieman menneista kotitehtävistä ja annettiin jälleen uusi. Seuraavaksi kerraksi pitäisi tehdä itselleen ateriasuunnitelmaa... Minulla pitäisi olla seuraavina parina viikkona hieman tavallista enemmän aikaa, joten ajattelin silloin pureutua myös noihin menneisiin kotitehtäviin tässä bloginkin puolella.

Seuraavaksi se otsikon huumoripläjäys; hölkkäaskeleet. Kävin eilen vielä iltavuoron jälkeen kuntosalilla. Laiteharjoittelu ei olisi voinut vähääkään kiinnostaa, niinkuin se ei yleensäkään. Olen enemmän juoksumatto- ja crosstrainer-naisia. Mutta asiaan. Kävelin matolla kuutisen minuuttia, kunnes yhtäkkiä alkoi tehdä mieleni juosta. Olin yksin salilla, joten kokeilin. Hölkkäsin minuutin, aivan olematonta vauhtia mutta ihan selviä hölkkäaskelia. Kaikkineen 30min treenistä hölkkäilin kuusi tai seitsemän minuuttia, sekosin laskuissa. Tämä päivä on mennyt hämmennyksissä, minä hölkkäsin! En tiedä koska näin on viimeksi tapahtunut. Mikä parasta, en kuollut. Saatoin ehkä jopa pitää siitä.

En muista olenko kirjoitellut suhteestani juoksuun aiemmin. Salainen haaveeni jo vuosien ajan on ollut juosta joskus puolimaraton. Realistinenhan se ei minun painossani ja kunnollani ole, mutta ajatuksissa kuitenkin. Jollain lailla juoksu edustaa minulle hyvää fyysistä kuntoa ja kestävyyttä, hyvä juoksukunto on jotain todella tavoittelemisen arvoista. Ja nyt olen ottanut ensimmäiset askeleeni, mikä on jotenkin liikuttanut sisintäni naurettavan paljon. En edes tiedä pidänkö juoksusta, mutta aion ottaa selvää.

Pikku-Polar saapui tänään onneani lisäämään! Kuntotesti tehty, vastaukseksi sain tyydyttävän. Treenariohjelman tavoitteeksi asetin painon pudottamisen, jolloin herra Polar asetti viikon aikatavoitteekseni liikkua 4h 40min ja polttaa 3150kcal. Ei pienellä lähdetä... :))

Tällainen sekava postaus tällä kertaa! Netistä olen katsellut juoksukouluja, josko jotain sellaista varovasti koittaisi... Toisaalta en välttämättä pysty noudattamaan niissä olevia päiväohjelmia, joten joustavampi systeemi voisi toimia paremmin. Osaisiko joku lukijoista antaa vinkkejä?

4 kommenttia:

  1. oijoi, juokseminen on ihan parhautta :)! ja kuntokin nousee hölkkäämällä kohisten. juoksukoulujen pahaat annit ovat mielestäni oikean juoksutekniikan oppiminen ja opastus juoksuharjoittelun järkevään etenemiseen, mutta monihan kuitenkin harjoittelee itsenäisesti. kannattaa tsekata ainakin asicsin ilmainen myasics-sovellus, sillä olen tehnyt itselleni harjoitteluohjelman ja ymmärtääkseni sillä saa tehtyä myös aloittelevan juoksijan treeniohjelman ihan yhtä lailla :).

    VastaaPoista
  2. Saavutuksesi antaa ihan mieletöntä tsemppiä! Ajattele että kesän loppuunmennessä painosi on varmasti jo kaksilukuinen!

    Ilona

    VastaaPoista
  3. Onnea uudelle kymmenluvulle pääsystä, se motivoi aina hirmusti! Olen vaihtanut kymmenlukua nyt neljä kertaa, ja sen jälkeen tulee aina motivaatiosysäys. :) Onnea vielä jatkuvaan matkaan!

    VastaaPoista
  4. nanna: Kiitos vinkistä, kävin My Asicsia tsekkaamassa ja tuohan vaikuttaa hyvältä! Olen ehkäpä vielä hieman alikuntoinen noille lenkeille, mutta aloittelen pikkuhiljaa ja alan kävellä/hölkätä ohjelman mukaisesti varmaan tuossa kesäkuun alulla :)

    Ilona: Hauska kuulla tsempanneensa jotakin, vau... Tämän hetken tavoitteeni on painaa kahden numeron verran viimeistään kesän lopulla, mielellään tietenkin aikaisemmin. Katsotaan, missä paino on, kun ene-ryhmä loppuu toukokuun lopulla.

    Hertta: Kiitos! Näillä kymmenillä on viimeksi käyty lyhyesti 2009, tällä kertaa visiittini on suunniteltu paljon pidemmäksi (ja poistuttaessa meininki on siirtyä alas-, ei ylöspäin... :)) Onnea saavutuksestasi, todella upeata luettavaa!

    VastaaPoista