maanantai 30. toukokuuta 2011

Jotain tavoiteltavaa

Täten olen päättänyt tähdätä toukokuun 2013 Helsinki City Run:lle. Juosta tu0lloin sen haaveilemani puolikkaan. Sitä ei tiedä, pääsenkö tuonne milloinkaan, mutta nyt minulla on tavoite. Välitavoitteina on juosta vitonen viimeistään syksyllä ja kymppi keväällä 2012. Hullulta tuntuu, mahdottomaltakin, mutta sitä hulluutta kohti vain!

Nanna suositteli minulle jossain vaiheessa My Asics-ohjelmaa juoksuohjelmien tekemiseen. Sillä on nyt leikitty ja laadittu ohjelma 5km juoksuun. Tuon mukaan juoksisin sen jo heinäkuun puolivälissä, mutta en tällä hetkellä vielä pääse 2km niin "lujaa" kuin ohjelma ehdottaa minun kulkevan. Tavoitteen saavuttaminen siis varmaankin viivästyy, mutta tuolla ohjelmalla nyt lähdetään liikkeelle.


Ostin uuden vaa'an. OBH Nordica, ihan perusmallin lasivaaka. Paljon mukavampi kuin ex-rumilus. Unohdin punnita tänä aamuna ja nyt alkaa yövuorot. Hups. Paino kuitenkin jossain 106 alkavalla. Liikkuu kaksi sataa grammaa alas ja kolmesataa ylös, kolmasataa alas ja kaksisataa ylös... Pitäisin tätä hitusen ärsyttävänä. Toukokuu loppuu alemmassa painossa kuin aloitettiin, mutta suuta eroa ei kuitenkaan ole. Ei edes sitä parin kilon pudotusta.

Tavoitteeni on painaa max. 97- 98kg (jotta on vähän pelivaraa myös vaatteet päällä punnitessa) ravitsemusterapeutin vastaanotolla elokuun 24. päivä (muistaakseni). Tuohon on nyt aikaa 12 viikkoa. Tuolloin pitäisi periaatteessa jo tuon vitosen juoksunkin onnistua. Tavoittelen siis noin yhdeksän kilon pudotusta 12 viikossa. Se olisi 750g per viikko. Tiukkaa, mutta mahdollista?

Tästä alkavat tehoviikkoni. Liikunta kohdilleen ja ruokailut entistä parempaan kuntoon. Haaveilen torille pyöräilemisestä.

5 kommenttia:

  1. Muista ottaa seuraavan kerran punnitessa myös huomioon, että jokainen vaaka on erilainen, uusi vaakasi saattaa näyttää kilon liikaa, tai liian vähän. Eli seuraavan kerran punnitessasi, elä hämmästy tulosa, oli se kumpaan suuntaan vaan. Muutama punnituskerta eri päivinä näyttää vasta, mikä on totuus.

    Hyvältä kuulostaaa tuo sinun juoksu ohjelmasi! Tsemppaan kovasti täällä mukana! :)

    VastaaPoista
  2. kuulostavat hyvinkin järkeviltä nuo tavoitteet, ja uskoisin että voit kyllä ne saavuttaa koska annat itsellesi siihen tarpeeksi aikaa :). nähdään sitten city runilla parin vuoden päästä :)!

    VastaaPoista
  3. Onnea uudelle harrastukselle! Hyvällä juoksuohjelmalla kunto nousee kohisten. Voihan haikeus, kun en itse pysty nilkkani vuoksi juoksemaan :/ Pitänee tyytyä pyöräilyyn ja pesäpalloon ;)

    Kovasti tsemppiä ja hyviä juoksukelejä! Varmasti pääset hyvään juoksukuntoon jo syksyksi :)

    VastaaPoista
  4. Hih, kiitos ideasta!!! Jospa minäkin laitan tavoitteeni tuonne city runille :) Kiritään siel sit toisiamme! ;)

    VastaaPoista
  5. blueberry: Uusi vaaka ja rumilus olivat itseasiassa yllättävän yksimielisiä luvuistaan. Ei siis suurta heittoa tuosta.

    nanna: Joo ehkä siellä sitten... :)

    Tiitula: Kiitos tsempistä ja mukavaa pesiskesää sinulle!

    Mimosa: Ole hyvä vaan, siellä sitten tapaillaan :)

    VastaaPoista