sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Painonpudotustavoite

Saimme ryhmästä kotitehtävän koskien painonpudotustavoitetta. Ryhmän kotitehtävät eivät aivan vastaa koululäksyjä, vaan ne ovat tällaisia pohdiskelua vaativia juttuja. Tässäkään tapauksessa pudotuksen ei tarvitse välttämättä olla lukuja, vaan se voi olla vaikkapa se vaatteiden hankkiminen normikaupasta.

Ensimmäisenä omalle kohdalleni tulivat mieleen nuo sivupalkkiinkin laittamani kymmenen kohtaa:
  • 1.painotavoite on painaa alle 122,5kg
  • 2.painotavoite on painaa alle 120kg
  • 3.painotavoite on painaa alle 118,5kg
  • 4.painotavoite on painaa alle 115kg
  • 5.painotavoite on painaa alle 112,5kg
  • 6.painotavoite on painaa alle 110kg
  • 7.painotavoite on painaa alle 107.6kg (siihen asti onnistuin painareissa)
  • 8.painotavoite on painaa alle 105kg
  • 9.painotavoite on painaa alle 102,5kg
  • 10.painotavoite on painaa kaksinumeroinen luku
Jollain symbolisella tavalla merkityksellisiä ovat tavoitteet kolme, seitsemän ja kymmenen. Painoin 118,6kg mennessäni naimisiin ja aloittaessani Painonvartijoissa. Sen alle pääseminen on jo todella hienoa ja muistan olon muuttuneen aina vain paremmaksi, mitä enemmän siitä alaspäin mentiin. Alin painoni painonvartijoissa oli tavoite seitsemän eli 107.6kg. Tavoite kymmenen, alle kaksinumeroinen luku, on varmasti kaikille yli satakiloisille merkityksellinen. Vaikka jokainen uudelle, alemmalle kymmenykselle siirtyminen tuntuu varmasti aivan mahtavalta, niin... Tuossa sadassa kilossa on vain sitä jotakin.

Salainen haaveeni onkin, että voisin kesällä painaa kaksinumeroisen luvun. Tiedostan silti, että se ei välttämättä ole aivan realistinen tavoite vielä kesäksi. Yritän myös välttää toivomasta liikaa, sillä en halua ladata enelle liian suuria paineita. Periaatteessa tuon tavoitetaulukon mukainen 2,5kg:n viikkopudotus saattaakin olla mahdollinen, joten jossitteluksi tämä menee :)) Mutta ellen kesällä, niin viimeistään koulun alkaessa haluaisin painaa maksimissaan 99kg. Välitavoitteita alle sadan mentäessä en ole keksinyt, sillä en voi kuvitella yhtään, miltä silloin tuntuu. Muistaisin ylittäneeni 95kg:n rajapyykin 2006. Haaveeni lopulliseksi painoksi on 63,9kg. Silloin olisin puolet siitä, mitä olin painavimmillani tammikuussa. En tiedä, toteutuuko noin alhainen paino koskaan, mutta se on haaveeni. Haluaisin puolittaa itseni.

Ei niin kilosidonnaisia tavoitteitakin minulla on. Haluaisin todella olla ainakin vaatekokoa 44, mieluummin tietysti alle. Tällä hetkellä housukokoni on 52, jonka senkin sopivuus oli aloittaessa mallista riippuvainen. Uudet housuni olivat juuri passelit, mutta vanhat saman koon housut olivat liian tiukan pidettäväksi. Olen siis käyttänyt yksiä housuja koko syksyn... :( Nyt nuo uudemmat housut alkavat olla löysät ja niihin täytyisi käydä hankkimassa vyö jostain. Haluaisin siis ostaa vaatteita muualtakin kuin Lindexin ja Elloksen läskiosastolta.

Haluaisin mahtua kouluni auditorioon istumaan myös pöydän kanssa. Auditorion penkkiin mahdun kyllä istumaan, mutta todella ahdasta on, jos molemmilla puolilla istuu joku. Edessä istuvan selkänojasta saa nostettua itselleen pöydän, aivan kuin myös vaikkapa junissa (jonka pöytä muuten mahtui niin juuri ja juuri eteen, mutta oli todella epämukava), mutta minä en mahdu siihen. En saa auditorion pöytää eteeni, vaikka miten väntelehtisin, sillä olen liian suuri istumaan sellaisessa välissä.

Millaisia tavoitteita teillä kanssapudottajilla on? Ja nanna, miten ystäväsi ene on sujunut? :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti